O nama

Nakon dugogodišnje suradnje gdin. Žulja i gdin. Posavca u tvrtki za građevinsku bravariju, dolazi do ideje za stvarenjem vlastite tvrtke za izradu metalne galanterije.
2006. godine se osniva "Fimo-Inox", obrt za bravarsku proizvodnju i građevinarsto.
Obrt započinje proizvodnju u garaži, sa tada troje zaposlenih i izrada se fokusira na jednostavnim inox ogradama.
Prvi klijenti su bili poznanici i prijatelji, koji zbog kvalitete izrade preporučuju obrt drugima.
Iste godine počinje suradnja sa nekoliko građevinskih tvrtki.
Zbog nemogućnosti prijave na javne natječaje, 2008. godine obrt Fimo-Inox se zatvara i otvara se tvrtka Orka-inox d.o.o., sa prenesenim svim pravima i obvezama iz obrta Fimo-inox.
Unatoč recesiji koja je pogodila državu, 2009. godine firma nastavlja uspješan rad i rast, preseljavajući proizvodnju u veći proizvodni pogon, zapošljavanjem dodatnih 6 ljudi te povećanjem voznog parka.
Djelatnost se širi na izradu čelične i aluminijske galanterije, kao i izradu sve kompleksnijih elemenata.
2011. godine, firma zapošljava dodatne zaposlenike u administraciji i tako počinje pružati usluge projektiranja, izrade radionične razrade i tehničke dokumentacije.
2013. godine stiječe se ISO standard, na osnovu kojeg se dobiva poticaj za nabavu novih strojeva.
2014. godine počinje izrada teških čeličnih konstrukcija kao i nekoliko umjetničkih djela te spomenika.
Do 2017. godine firma nastavlja djelovati kao projektni ured na lokaciji u Zaprešiću sa zaposlenih 5 radnika i kao proizvodni pogon u Donjoj Stubici sa zaposlenih 19 radnika.
Zbog niza uspješnih poslovnih suradnji, kao i kontinuiranog povećanja proizvodnje  do kraja 2018. godine planira se izgraditi znatno veći proizvodni pogon u blizini Zaprešića.